search

NEWJON ZN - SZYBKIE POBIERANIE CYNKU

135,00 zł
Brutto

Dolistny nawóz cynkowy w innowacyjnej technologii cieczy jonowych.

  • reguluje gospodarkę azotem i fosforem
  • stymuluje wytwarzanie chlorofilu i wzrost systemu korzeniowego
  • pozytywnie wpływa na równowagę enzymatyczną i hormonalną roślin
  • zwiększa odporność roślin na choroby i inne niekorzystne warunki wzrostu (np. susza, niska temperatura)
  • poprawia zimotrwałość drzew owocowych
  • korzystnie wpływa na ogólną kondycję roślin i plonowanie
Rozmiar
Ilość

Nowość wśród nawozów cynkowych!

Przełomowa technologia – wyjątkowo szybkie pobieranie cynku!

Skuteczność  potwierdzona w badaniach.

PRZEZNACZENIE PRODUKTU

NewJon Zn to skoncentrowany, rozpuszczalny w wodzie nawóz zawierający cynk.

Przeznaczony jest do aplikacji dolistnej upraw kukurydzy, ziemniaków, drzew owocowych, roślin jagodowych oraz innych roślin wymagających dokarmiania cynkiem.

Produkt wytworzony wg opracowanej w polskich laboratoriach  innowacyjnej technologii cieczy jonowych, zapewniającej:

- wyjątkowo szybkie i bardzo skutecznie pobieranie cynku przez liście (udowodniona lepsza skuteczność od tradycyjnych form cynku ),

- podniesienie bezpieczeństwa roślin (mniejsze ryzyko uszkodzeń).

Newjon Zn – wysoce efektywne źródło cynku.

Wpływ na rośliny:

- podnosi efektywność wykorzystania azotu, reguluje gospodarkę fosforem,

- wpływa na aktywność enzymatyczną i hormonalną, przyczyniając się do prawidłowego wzrostu roślin,

- podnosi odporność na choroby i inne niekorzystne czynniki środowiskowe, np. suszę, niskie temperatury,  

- poprawia zimotrwałość drzew owocowych,

- zwiększa zawartość białka,

- wpływa na prawidłowy przebieg fotosyntezy,

- korzystnie wpływa na ogólna kondycję roślin i plonowanie.

SKŁAD NAWOZU

NAWÓZ WE

Roztwór nawozowy cynku (Zn)

Zawartość mikroskładnika pokarmowego (% m/m):

Cynk ( Zn ) 16 %   rozpuszczalny w wodzie.

(Chlorek cynku)

221 g cynku w 1 litrze

STOSOWANIE

Uprawy jagodowe:

Agrest:

Początek wegetacji do kwitnienia - 1-2 zabiegi 0,2-0,5l/ha

Po zbiorach przed opadaniem liści -1 zabieg 0,2-0,5l/ha

Borówka:

Początek wegetacji- 1 zabieg 0,2-0,5l/ha

Po zbiorach przed opadaniem liści -1 zabieg 0,2-0,5l/ha

Jeżyna:

Początek wegetacji  - 1 zabieg 0,2-0,5l/ha

Po zbiorach przed opadaniem liści -1 zabieg 0,2-0,5l/ha

Malina jesienna:

Początek wegetacji do kwitnienia - 1-2 zabiegi 0,2-0,5l/ha

Po zbiorach przed opadaniem liści -1 zabieg 0,2-0,5l/ha

Malina letnia:

Początek wegetacji do kwitnienia - 1-2 zabiegi 0,2-0,5l/ha

Po zbiorach przed opadaniem liści -1 zabieg 0,2-0,5l/ha

Porzeczka:

Początek wegetacji do kwitnienia - 1-2 zabiegi 0,2-0,5l/ha

Po zbiorach przed opadaniem liści -1 zabieg 0,2-0,5l/ha

Truskawka:

Początek wegetacji do kwitnienia  1-2 zabiegi 0,2-0,5l/ha

Po zbiorach przed spoczynkiem zimowym  -1 zabieg 0,2-0,5l/ha

Uprawy Pestkowe:

Brzoskwinia:

Zielony pąk – 1 zabieg 0,5 l/ha

biały pąk – 1 zabieg 0,5 l/ha

Przed opadaniem liści - 1-2 zabiegi 0,5 l/ha

Czereśnia:

Zielony pąk – 1 zabieg 0,5 l/ha

Biały pąk – 1 zabieg 0,5 l/ha

Przed opadaniem liści – 1 zabieg 0,5 l/ha

Morela:

Zielony pąk – 1 zabieg 0,5 l/ha

Biały pąk – 1 zabieg 0,5 l/ha

Przed opadaniem liści - 2 zabiegi 0,5 l/ha

Śliwa:

Zielony pąk - 1 zabieg 0,5 l/ha

Biały pąk - 1 zabieg 0,5 l/ha

Przed opadaniem liści - 1-2 zabiegi 0,5 l/ha

Wiśnia: 

Pękanie pąków - 1 zabieg 0,5 l/ha

Zielony pąk - 1 zabieg 0,5 l/ha

Przed opadaniem liści - 1-2 zabiegi 0,5 l/ha

Uprawy Ziarnkowe:

Jabłoń:

Pękanie pąków - 1 zabieg 0,5 l/ha

Mysie ucho zielony pąk - 2 zabiegi 0,5 l/ha

Po zbiorze owoców - 1 zabieg 0,5 l/ha

Grusza:

Pękanie pąków - 1 zabieg 0,5 l/ha

Mysie ucho zielony pąk - 2 zabiegi 0,5 l/ha

Po zbiorze owoców - 1 zabieg 0,5 l/ha

Kukurydza

1-3 zabiegi w fazie 4 do 10 liści 0,5 l/ha

Szczególnie istotny zabieg w fazie 4-5 lisci

odstępy pomiędzy zabiegami 7-14 dni

Ziemniak

1-3 zabiegi od fazy 2-4 liści do momentu, gdy bulwy osiągną około 40 % końcowej masy 0,5l/ha

odstępy między zabiegami 10-14 dni

RZEPAK

Stosować w fazie od dwóch do sześciu liści właściwych 0,5l/ha

W rzepaku ozimym od początku ruszenia wiosennej wegetacji do fazy strzelania w pęd

Zboża

Stosować wiosną i/lub jesienią, od fazy piórkowania do końca krzewienia 0,5l/ha

Burak cukrowy

Stosować od fazy czterech liści do początku zakrywania międzyrzędzi 0,5l/ha

 

17 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.